Skip to main content

Målgruppe

Køkkenpersonale, personale på boenheder og modtagerkøkkener.

Antal deltagere

Max 20 deltagere

Varighed

3,5 time 

Inklusiv

Materialer (video og arbejdshæfte), opskrifter samt smagsprøver

KURSUS #3

BLØD FULDKOST

Teoretisk og praktisk

Hvad bliver dagens måltid for den svækkede borger? Sovs og kartofler? Eller tilbydes kød blendet med sauce, hakket kød eller måske en helt anden ret? Kan smørrebrødet tygges? Bliver de vigtige mellemmåltider overhovedet spist?
Det skønnes, at op mod 87 % af vores ældre medborgere har vanskeligt ved at spise mad i normal konsistens på grund af sygdom og svækkelse. Mange kan kun spise med én hånd. Cirka 60 % er i risiko for at blive underernærede. På langt de fleste plejecentre serveres fuldkosten i en konsistens, som kun en lille andel af borgerne er i stand til at spise og tygge.
Ved at fokusere på den bløde kost kan langt flere borgere inkluderes i dagens måltider.

Formål med modulerne:
Vi stiller skarpt på de særlige hensyn, der bør tages til den småtspisende, svækkede borger. På dette kursus går vi i køkkenet og eksperimenterer med konsistenser, smag og præsentation sammen.

På kurset vil vi sammen:
• Tage et hurtigt kig på målgruppen og dens særlige behov
• Smage på mad i blød konsistens
• Gå i køkkenet og eksperimentere med tilberedning af traditionelle middags- og frokostretter med hele kødstykker. Vi tryller om til blød konsistens og har fokus på smag, udseende og duft
• Præsentere retterne for hinanden

Kontakt os for dialog om jeres behov. Baseret på denne dialog udarbejder vi et tilbud og kan også sende mere info om praktisk afvikling af kurset:

Majken Alexander

Tel: 27 22 22 06

Email: majken@vaerdigmad.dk