ÆBLEFLÆSK

10 portioner

Ingredienser

600 g MAJKEN’S bløde gris 

75 g svinefedt, fedt fra flæskesteg eller baconfedt 

250 g æbler, skrællet og skåret i tern 

125 g løg, skrællet og i tern 

30 g brun farin 

30 g smør 

Eventuelt en kvist timian 

Salt og peber 

Fremgangsmåde

Fjern filmen fra MAJKEN’S bløde gris, pres kødet lidt fladt og skær tynde (cirka 1/2 cm) flæskeskiver af det. Form så det ligner..

Varm svine- eller baconfedt på en pande, og steg flæsket heri ved middelvarme (der må ikke komme kraftig stegeskorpe).

Tag flæsket af, og vend nu æble- og løgtern på panden. Tilsæt smør og lad det blive blødt, smag til med brun farin, salt og lidt peber – og har du lidt timian, så hak det fint og lad det stege med et par minutter.

Anret flæsket på et fad og læg lidt æble ved.

Hent en printvenlig version – PDF