Målgruppe

Køkkenpersonale, plejepersonale, ledelse.. Kort sagt alle, der er med til at tilberede, bestille, planlægge og servere mad til vores ældre medborgere samt dem, der har ansvaret for ernæring til målgruppen. 

Antal deltagere

Max 30 deltagere

Varighed

3 timer

Inklusiv

Materialer (video og arbejdshæfte), opskrifter samt smagsprøver

KURSUS #2

VÆRDIG MAD TIL MÅLGRUPPEN

Teoretisk og praktisk

De nyeste undersøgelser viser, at 60 % af vores ældre medborgere er i risiko for underernæring. Det er i den gennemsnitlige kommune – i visse kommuner taler vi om op til 96 % af borgerne. Det er også yderst relevant, at op til 87 % af plejehjemsbeboerne har problemer med at spise og synke maden (lider af dysfagi). Langt den største del af vores ældste medborgere og beboere på vores plejehjem er svækkede og/eller syge. Vores småtspisende medborgere har behov for en særlig ernæring med fokus på tilstrækkelig energi (kalorier) og protein. Frontpersonalet (hjælpere, pleje og sygeplejefagligt) står mange steder med ansvaret for bestilling af mad og råvarer til 60 % til 80 % af dagens måltider og de står 100 % med ansvaret for, at maden der serveres, har den korrekte konsistens, så det er muligt for borgeren at spise den.

Formål med kurset:
Vi stiller skarpt på målgruppens særlige behov, vi kigger menuplanerne efter i sømmene, og vi kigger på hvilke konsistenser, der er lettest at håndtere for målgruppen. Vi sætter fokus på det værdige måltid, hvor flest muligt kan inkluderes i fællesskabet omkring både hovedmåltid og mellemmåltid. Vi stiller også skarpt på den rette ernæring. Vi går ikke i køkkenet, men arbejder praktisk med beregninger og tilpasning af måltiderne til målgruppen.

På kurset vil vi sammen:
• Tage et hurtigt kig på målgruppen og dens særlige behov
• Smage på mad i forskellige konsistenser
• Arbejde hands-on med at sammensætte menuforslag til den småtspisende borger, til både hovedmåltider og mellemmåltider. Menuforslagene vil dække borgernes behov for proteiner og energi, så I får en fornemmelse af hvad der skal til
• Arbejde med konsistenstrappen i sammensætning af menuforslagene

Kontakt os for dialog om jeres behov. Baseret på denne dialog udarbejder vi et tilbud og kan også sende mere info om praktisk afvikling af kurset:

Liselotte Boas

Tel: 28 35 88 33

Email: liselotte@vaerdigmad.dk

eller

Majken Alexander

Tel: 27 22 22 06

Email: majken@vaerdigmad.dk