GRÆSKARSUPPE

10 portioner

Ingredienser

600 g MAJKEN’S bløde kylling

400 g græskar, skrællet, i grove tern

50 g jordskok, skrællet, i tern

25 g løg, hakket

2 g hvidløg, finthakket

5 g chilipeber, hakket

25 g ingefær, finthakket

100 g røde linser, tørrede

10 g olivenolie

400 g kokosmælk, fuldfed

200 g kyllingefond, OSCAR

200 g vand

5 g citronsaft

Kyllingebouillon

Salt og peber

Fremgangsmåde

1. Varm olie op i en gryde og sauter alle grøntsagerne, løg, hvidløg og chili ved middelvarme i 1-2 minutter

2. Tilsæt kyllingefond og røde linser

3. Tilsæt derefter vand så det dækker cirka 2/3 af grøntsagerne, heller lidt for lidt end for meget for du kan altid spæde lidt til, hvis supper bliver for tyk. Lad det koge i cirka 15-18 minutter under låg

4. Tilsæt kokosmælk og blend suppen til den er helt glat og cremet. Tilsæt citronsaft, blend igen, og smag til med salt og peber

5. Kog vand op i en gryde og tilsæt bouillon

6. Form små boller af kyllingefarsen, og kom dem i bouillonvandet, – det skal simre, ikke koge. Når kødbollerne er i overfladen er de gennemkogt

Server den cremede græskarsuppe med kyllingekødboller. Velbekomme!

TIP: Det smager også godt at toppe suppen med bagte æble- og græskartern. Skær æble og græskar i små tern, vend i olie, drys med salt og peber og bag i ovnen til de er helt bløde.

Næringsindhold
Pr. enhed
Energi

1065 kJ

Protein

16,8 g

Fedt

15,7 g

Kulhydrat

10,5 g

Aminosyrescore

91 %

Hent en printvenlig version – PDF