RISENGRØD

GRATIN OG CREMET

10 portioner

Ingredienser

180 g risengryn

1 liter sødmælk

3 dl vand

Et lille drys salt

6 g MAJKEN’S Xanthancare

Smør og kanelsukker

Fremgangsmåde

1. Kom vand og risengryn i en gryde og kog op under omrøring

2. Lad risen koge 2-3 minutter og tilsæt herefter sødmælk

3. Lad risengrøden koge op under omrøring, og lad den simre, ved helt lavt blus til grynene er møre

4. Rør i grøden i ny og næ

5. Kog grøden op så den tykner, og smag til med et drys salt

6. Lad grøden blive lun, og blend herefter i en kraftig blender med MAJKEN’S Xanthancare

7. Server grøden med en klat kold smør og et drys kanelsukker (florsukker og kanel)

Velbekomme!

TIP: Man går aldrig galt i byen med et glas rød saft til en blød cremet risengrød.

Næringsindhold
Pr. enhed
Energi

493 kJ

Protein

4,1 g

Fedt

3,4 g

Kulhydrat

17,4 g

Aminosyrescore

146 %

Hent en printvenlig version – PDF