![](https://usercontent.one/wp/www.vaerdigmad.dk/wp-content/uploads/2021/06/flaeskesteg-bloed-stegt-2.jpg?media=1707213964)
FLÆSKESTEG
12 portioner
1 kg MAJKEN’S bløde gris
250 g ridset svær med et godt lag fedtkant under
Salt og laurbærblade
Fremgangsmåde
1. Tag filmen af svinekødet, læg det i en smurt bradepande
2. Tjek at sværen er ridset helt ned til fedtlaget, gnid salt ned i rillerne og dæk kødet med sværen
3. Tryk den i form så det ligner flæskesteg
4. Drys med salt og sæt laurbær fast i rillerne
5. Kom flæskestegen i ovnen ved 175 grader i cirka 30-40 minutter, til sværen er sprød, og stegen opnår en kernetemperatur på minimum 75 grader
Velbekomme!
TIP: Har du lidt sky eller fond, så hæld det gerne ned til stegen så den steger i det.
Næringsindhold
Pr. enhed | |
Energi |
1059 kJ |
Protein |
18,9 g |
Fedt |
19,8 g |
Kulhydrat |
0,4 g |
Aminosyrescore |
121 % |
Hent en printvenlig version – PDF
![](https://usercontent.one/wp/www.vaerdigmad.dk/wp-content/uploads/2021/06/flaeskesteg-bloed-stegt.jpg?media=1707213964)