Skip to main content
search

Har du styr på de forskellige gelerings- og fortykningsmidler der er på markedet?

 

Der findes et ret stort udvalg af produkter som kan bruges når man skal konsistensregulere mad.

Men har du styr på hvilke og hvad de kan?

Der er fx meget stor forskel på egenskaberne i Xanthana, husblas eller Gellan. Men hvad er fordele og ulemper ved de enkelte produkter? Hvornår bruger man hvad? Hvilke egenskaber har de? Hvorfor bliver resultatet ikke altid som du forventede det?

Når vi laver mad normalt så tænker vi, måske ubevidst ind, at mad skal dufte, se godt ud, lyde godt, der må gerne være ”lidt at tykke på” og mundfornemmelsen skal være god.

Men det kan vi ikke når vi skal konsistensregulere maden. Når vi får udfordringer med at tygge eller synke, så må måltider fx. ikke indeholde noget der er sejt, hårdt, gummiagtigt eller klæbrigt.

Men der er er forskel på folk .. Nogen har brug for mad der næsten er normalt, bare blødt og enkelt at spise med en gaffel andre har behov for mad der har konsistens som ymer og kan spises med en ske.

Det er klart at der er behov for forskellige metoder for at ændre et måltid, hvis vi skal opnå den rette konsistens og stadig tilbyde et lækkert og indbydende måltid.

Det kræver viden om både hvilken konsistens vi ønsker at opnå, og hvilke gelerings- og fortykningsmidler der er mest hensigtsmæssige at anvende, for at opnå det bedste resultat.

Vil du vide mere om det, så meld dig til en af de sidste pladser på vores kursus hos Bent Brandt på Bådehavnsgade i København den 7/2.

Vi glæder os til at se dig. Du bliver forkælet med ny viden og godt selskab 😊

https://www.bentbrandt.dk/udforsk/events/dysfagi-tilpas-madens-konsistens-til-maalgruppen

Close Menu